Annons

Göteborgshotell lanserar nytt koncept

zoom Therese Albinsson, General Manager.
Therese Albinsson, General Manager.
NYHETER. I början av april var det dags för nyöppning för Sankt Jörgen Park i Göteborg. Under vintern har hotellets lobby, bar och restauranger genomgått en stor renovering. Som en del i satsningen erbjuds gästerna också ett helt nytt matkoncept.
Annons

Sankt Jörgen Park byggdes 2008 och vinterns renovering är den största som gjorts i lobbyn. I den stora atriumgården finns en nedsänkt vardagsrumsdel med öppen spis och soffor. Receptionen har bytt plats och baren har fått en ny interiör och uppdaterade möbler. Målet har varit att skapa en atmosfär som känns hemtrevlig och tidlös.

–  Vi vill ha en miljö som hela tiden är levande och där leisuregästen möter businessgästen sömlöst, oavsett om de tar ett glas vin, sitter och jobbar eller är på konferens, säger Therese Albinsson, General Manager.

Det sociala i fokus

Inför nyöppningen har Sankt Jörgen Park också passat på att utveckla sitt matkoncept. Köket har byggts om och restaurangen Inez & Ernst har fått en uppdaterad touch. Här serveras skandinavisk mat med fokus på närproducerade råvaror, bland annat från lokala grönsakshandlare. I anslutningen till restaurangen finns nu också Bula Bar & Mat som erbjuder en annan upplevelse. Inspirationen har hämtats från stimmiga restauranger i Köpenhamn.

– Bula Bar & Mat är Inez & Ernsts lite mer funky lillasyster. Här är det fokus på sällskapet och det sociala, säger Fanny Aasheim, Marketing Manager.

Vill växa nationellt

Sankt Jörgen Park beskriver sig som en modern country club. Hotellets ambition är att fortsätta växa nationellt, men också att vara en oas och matdestination för göteborgarna.

– Vårt nya koncept med Bula Bar & Mat är en del i den satsningen. Samtidigt som det nya matkonceptet gör att vi kan erbjuda våra hotellgäster olika upplevelser, hoppas vi att det ska få fler som bor runt omkring att hitta hit, säger Therese Albinsson.

Erbjuder golf, padel och spa

De senaste åren har Göteborg fått flera nya hotell med spa och poolklubbar. Även om det innebär ökad konkurrens, tycker There Albinsson att Sankt Jörgen Park fortfarande har en egen nisch.

– Det poppar upp otroligt många fina ställen runt omkring oss. Samtidigt kan vi erbjuda mycket som andra inte kan. Vi har till exempel både golf, padel, spa, konferens och restauranger under ett tak. Vi har också valt att inte gå hårt på den konceptualiserade linjen utan istället fokusera på vår historia och visionen som varit med oss sedan starten. Vi vill vara en plats där gästerna checkar in för att koppla bort, oavsett om de väljer att lägga sig i en solstol eller ta ett svettigt gympass. Vi kallar det resort living.