Hasselbacken på Djurgården i Stockholm har välkomnat gäster sedan 1765 och förknippas både med festligheter och den berömda Hasselbackspotatisen. Restaurang Hasselbacken öppnade 1853 och hela stället är populärt för möten, konferenser och events.
Vad står Hasselbacken för idag?
– Hasselbacken är idag en historisk destination bestående av restaurang, hotell och mötesplats. En plats där turister, stockholmare och kringresande samlas. Vi njuter av historia som samtid och här är det vanligt med stora konferenser men också mindre möten och affärsluncher. Det roligaste av allt är nog egentligen de storslagna bröllopen och andra firanden. Av någon anledning vill man fira stort på Hasselbacken, vilket vi älskar att hjälpa till med, säger Sandra Miller Kinge.
Vilka gästgrupper är störst hos er?
– En stor variation av underbara gäster hittar till oss. Från affärsresenären som älskar att kunna ta en morgonjogg i Djurgårdens vackra natur till de som ska besöka Stockholms myllrande nöjes- och kulturliv – inte minst Skansen, Cirkus, Gröna Lund, ABBA The Museum och Liljevalchs – och kommer till oss för mat, dryck och lite sömn.
Och hur kommer ni att fira Hasselbacken 260 år?
– Vi har redan börjat så smått. Vi började med en liten julgransplundring och fortsätter med festliga bruncher, något i kärlekens tecken och sedan mer musik och festligheter under året. Vi firar inte en speciell dag utan hittar på små saker under hela 2025.