Den 23 november går semifinalen till Årets Kock. Därifrån går 8 kockar vidare till final på Malmö Arena den 2 februari 2017.
De tävlande kommer ursprungligen från hela landet, från orter som Stockholm, Sundsvall, Visby, Lund, Malmö, Ängelholm, Lomma, Göteborg, Kalmar, Värnamo, Vasa i Finland samt Rustenburg i Sydafrika. En av de arton är kvinna vilket är ett lätt uppsving från förra året då ingen kvinnlig kock fanns i semifinal.
Nytt för i år är att man istället för två semifinaler har gjort om till en variant där den första uttagningen är digital. Därefter så väljs 40 kandidater ut som får laga upp sin rätt – och av dem har man valt ut 18 semifinalister.
De kockar som möts i semifinalen av Årets Kock 2017 är:
Andreas Albrektsson, Grand Hotel i Lund, Lund
Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg
Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm
Niklas Eriksson, Gothia Towers, Göteborg
Kalle Eriksson, Sigtunahöjden Hotell & Konferens, Sigtuna
Rory Field, Hotell Riviera Strand, Båstad
Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund
Mattias Jönsson, Skanörs gästgifvaregård, Skanör
Sebastian Lönnberg, Nook restaurang, Stockholm
Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla
Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby
Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm
Fredrik Ringman, Restaurang Hillenberg, Stockholm
Christoffer Rosén, Hotel At Six, Stockholm
Johannes Stålhammar, Sabis Näringslivets hus, Stockholm
Veronica Svensson, Swedish Taste, Göteborg
Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm