GlÀdjeropen ville aldrig ta slut. Det var en nordisk jordskredsseger.
Bara sekunder innan hade Danmark presenterats som bronsvinnare. Och dÄ stod det klart att Sverige kammat hem silvret. DÀrefter fick Norge guld.
â Det kĂ€nns helt fantastiskt. Vi hade vissa aningar om att det kunde bli sĂ„ hĂ€r. Det var inte helt ovĂ€ntat, sĂ€ger en glĂ€djestrĂ„lande Sebastian Gibrand nĂ€r Besöksliv möter honom vid prispallen.
Nu vÀntar VM
Nu vĂ€ntar Bocuse d’Or i Lyon, det som i folkmun kallas Kock-VM, i januari. VĂ€rldens mest prestigefyllda matlagningstĂ€vling.
â Jag har redan vĂ€xlat om inför Lyon. Jag vet vad vi kan förbĂ€ttra, vad vi ska finjustera och att jag mĂ„ste komma fram mer nu. Sedan ska jag ocksĂ„ utöka min fysiska trĂ€ning, sĂ€ger Gibrand.
Hur kommer ni att fira ikvÀll?
â Först ska jag tacka alla i teamet och sedan blir det nog ett glas.
[LĂS MER: ”Sebastian Gibrand frĂ„n Kock-EM: Allt gick enligt plan”]
För coach Tommy MyllymÀki blev silvret en extra fjÀder i kockhatten. Han har tidigare tagit bÄde brons och silver i Lyon, men danske kocken Rasmus Kofoed har lyckats med alla tre placeringar i Kock-VM. I Är var Kofoed, som har 3-stjÀrniga Geranium i Köpenhamn, coach Ät den danske kandidaten.
â Det Ă€r underbart att för första gĂ„ngen nĂ„gonsin fĂ„ vara först pĂ„ pallen över Rasmus i den hĂ€r tĂ€vlingen, Ă€ven om det Ă€r som coach, sĂ€ger MyllymĂ€ki.
Han bekrÀftar bilden av att den svenska placeringen inte var helt ovÀntad.
â Vi hade det pĂ„ kĂ€nn att det skulle bli pall. Det kĂ€nns sĂ„klart jĂ€ttebra att det vi kĂ€mpat för gett resultat, sĂ€ger Tommy MyllymĂ€ki.