Annons

Hon tar över Hotel Medevi Brunn

zoom Åsa Ahlin tillträdde som ny verksamhetschef på Hotel Medevi Brunn i november.
Åsa Ahlin tillträdde som ny verksamhetschef på Hotel Medevi Brunn i november.
NYHETER. Från tivoli och djurparker till en anrik hälsobrunn. Åsa Ahlin har lämnat Parks and Resorts för en chefspost i Hotel Medevi Brunn.
Annons

Åsa Ahlin har alltid valt positioner som inneburit en utmaning. När hon i november förra året anställdes som ny verksamhetschef på Hotel Medevi Brunn visade bokslutet röda siffror. Och det har sporrat henne.

Hur hamnade du på Medevi Brunn?

– Det började med en hundpromenad. Jag har en Jack Russel och tack vare den blev jag bekant med en annan hundägare som tidigare jobbat på brunnen. Hon tipsade mig om att det skulle tillsättas en ny tjänst. Och på den vägen är det.

Vad gjorde du innan?

– Jag var försäljningschef på Parks and Resorts Scandinavia ab, som driver Kolmårdens Djurpark, Vildmarkshotellet, Gröna Lund, Skara Sommarland, familjeparken Furuvik och Aquaria Vattenmuseum. Jag trivdes fantastiskt bra, men jag kände samtidigt att det var dags för något nytt.

Du gick från ett stabilt chefsjobb till ett ställe med kärv ekonomi?

– Jag tänkte inte så, på Medevi Brunn har man bestämt sig för att vända trenden och att satsa på verksamheten och fastigheterna. Det finns pengar bundet i bland annat stiftelsen och i skog och mark. Soliditeten är stabil och vi har alla möjligheter att utveckla detta vidare. 

Sökte du en utmaning?

– Jag älskar utmaningar och har alltid jobbat i positioner där sådana finns. Det beror på att jag gillar att utveckla, inte att förvalta. Jobbet innan Parks and Resorts var som försäljnings- och marknadschef på Edbergs Hotell och Golf, sju olika enheter som jag skulle driva försäljning på och marknadsföring kring. Här på brunnen kan allt utvecklas.

Varför ville ledningen ha just dig till den här positionen?

– Därför att jag hade rätt profil, jag är en starkt driven ledare.

Du hamnade mitt i en stor förändringsprocess. Hur är stämningen?

– Den är väldigt bra. Tillsammans med mina medarbetare tog jag snabbt fram en plan för utvecklingen och sedan presenterade jag den för styrelsen och de accepterade. Så nu är vi i fas ett av realiseringsplanen och det har lyft hela gänget.

Vad behöver förbättras?

– Servicenivån bör höjas och vi behöver ett attraktivt utbudskoncept som lockar nya kundgrupper. Jag har också något jag kallar miljöberikning, det handlar om att förstärka 1700-talskänslan. Vi ska ha en stabil och hög nivå som attraherar många, det känns därför skönt att kunna knyta en mycket kompetent köksmästare till brunnen – Per Saletti börjar här inom kort.

Kommer inriktningen på Medevi Brunn att ändras något med dig som chef?

– Nej, det är en hälsobrunn och det ska vi ta vara på. Men jag vill konceptualisera det mer i linje med grundtanken. Nu är det inte så att man åker och ”dricker brunn” som förr i tiden, numera krävs saker runt omkring. Vi tittar på koncepthelger, till exempel skönhet och hälsa, mindfulness och meditation och svampplockning.

Vilken är den egenskap som du har haft mest nytta av i ditt jobb?

– Att jag är driven, envis och kreativ.  Det är bra när något ska förändras.

Vad tror du att dina medarbetare skulle säga om dig som chef?

– De upplever mig som driven, envis och kreativ, ha ha ha. Det är klart att många tycker att det förändrats en del. Men för att det här ska fungera gäller det att alla tror på idén. Och det upplever jag att de gör.

Vad gör du när det känns tungt?

– Då kan jag bolla med någon i styrelsen. Den består av flera olika personligheter, så jag kan prata med olika personer beroende på vilket stöd jag behöver.

Vad ser du för ljuspunkter?

– Nu står vi precis och ska trycka på startknappen. Vi har nya medarbetare, en ny grafisk profil, webb och annonskampanj. Nu tar vi första steget på en lång resa och det känns bra att förverkliga de idéer vi har tillsammans.

Drömscenario för Medevi Brunn?

– Ett fullt hotell och en full restaurang större delen av året.