Annons

Klassiskt italienskt på nyöppnade Popina Vitti

zoom
NYHETER. En italiensk kvarterskrog med genuina rätter till överkomliga priser – Popina Vitti är Stureplangruppens nya etablering i Klaraområdet i Stockholm.
Annons

Niklas Löfgren, Operativ Chef, och Guido Tamburro, köksmästare, berätta om Popina Vitti, varför valde ni att öppna i Klaraområdet?

– Adressen Klarabergsviadukten 61 är en härlig gata som många passerar och där vi känner oss hemma. Vi vurmar också för italiensk mat och ville skapa något som känns genuint, rätt i tiden och som är överkomligt prismässigt, säger Niklas Löfgren.

Berätta om menyn!

– Menyn består av italienska klassiker från de olika regionerna. Något som till och med var nytt för mig är vår lasagne med Porcini, Portabello och Cavalo Nero, en rätt som inte finns överallt i Italien. Vi har också en Pesto alla Genovese och jag tror det är första gången under mina tio år i Stockholm som jag ser den tillagad korrekt, med både potatis och haricot verts. Folk förväntar sig inte det, men det är det traditionella i Ligurien. Vi kompromissar inte med ingredienserna, samtidigt krånglar vi inte till det med dekorativa specialeffekter i serveringen, förklarar Guido Tamburro.

En restaurang som behövs i området

På dryckessidan är det enbart italienska drycker som gäller, det ska vara klassiskt och prisvänligt. Popina Vitti ska inte vara en komplicerad restaurang utan det ska vara gott, roligt och enkelt.

– Tänk en typisk italiensk kvarterskrog. Om något så har vi fler drinkar på menyn än vad som brukar vara vanligt, eftersom vi tycker att det är roligt. Vi försöker också täcka in hela landet med recept även från alpregionerna, så det inte bara blir läskande drycker från söder, säger Guido Tamburro.

Ni öppnade 29 augusti, hur har det gått? 

– Vi smygöppnade lite innan den officiella invigningen och det känns jättebra med fint gensvar! I vanliga fall brukar vi arbeta med en krögare som vill driva restaurang och som får styra konceptet. Med Popina Vitti har vi tänkt lite tvärtom, här har vi sett ett behov av typ av restaurang som verkligen behövs i området, där det annars är mycket kedjor och snabbmat. Det här är ett ställe som du kan gå till flera gånger i veckan på lunch, aw eller middag på lördagen, säger Niklas Löfgren.

Vad händer mer i höst?

– Vi ska etablera oss på adressen och ihop med våra syskon, vi öppnar snart en mexikansk restaurang här bredvid. Det här är ett område vi känner och behärskar, men det fick mycket stryk under pandemin och har inte riktigt kommit tillbaka till sin fulla prakt. Vårt stora projekt i höst blir att etablera Klarabergsviadukten som en riktig restauranggata igen. Där är vi en viktig del, säger Niklas Löfgren.