Annons

Klassiskt midsommarfirande på Green Hotel

zoom FOTO: Torleif Svensson   Anna Wiklund FOTO: Per Arvidsson
FOTO: Torleif Svensson Anna Wiklund FOTO: Per Arvidsson
NYHETER. Majstång, folkdräkt, blomsterkransar, dans och musik. På Green Hotel i Tällberg firas midsommar på traditionellt vis sedan 1947.
Annons

På Green Hotel i Dalarna tas gästerna emot av folkdräktsklädd personal året runt. Men på midsommar blir det självklart extra festligt med majstång, spelmanslag och dans. På midsommaraftonens eftermiddag reses majstången i byn medan Green Hotels egna firande äger rum på midsommardagen.

– Vi har ett boendepaket på tre dygn där det ingår middag alla dagar och där man kan lägga till traditionell midsommarlunch. På midsommardagen plockar vi blommor tillsammans med våra gäster för att göra kransar och smycka majstången inför resningen klockan 14, säger Anna Wiklund, hotellchef på Green Hotel.

Spelmanslag och folkdanslag

Anders Tull från Leksands Folkdanslag leder resningen och Vikarbyns spelmanslag står för musiken till dansen.

– Smyckandet av stången är främst för våra hotellgäster. Men till dansen bjuder vi in alla och vill att det ska komma så många som möjligt. Det är en bra tid för firande och passar barnfamiljer. Vi har också servering med fika och dryck för den som vill, säger Anna Wiklund.

Högre beläggning i år

Green Hotels beläggning inför midsommar har ökat från förra året och även inför sommaren i stort är beläggningen högre än de två föregående åren.

– Det är roligt! Sedan kommer det alltid in fler bokningar efter hand. Folk tar dagen lite mer som den kommer och planerar mer kortsiktigt, bland annat beroende på vädret. Just nu har vi faktiskt folk, och en hel del amerikaner, som är ute och kör och som kommer in och bokar rum till samma dag.

För mer information om årets midsommarfirande i Dalarna, besök visitdalarna.se