Regeringen har beslutat om 1,9 miljoner kronor för att stötta det svenska deltagandet i kock-tävlingen Bocuse d’Or, kock-VM.
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht ser det som att tävlingen är ett fönster för att främja svensk gastronomi, svenska livsmedel och export.
–Satsningen på svensk gastronomi är viktig för att marknadsföra och lyfta den högklassiga svenska maten i ett internationellt sammanhang. Det kan leda till ökad efterfrågan på svenska livsmedel och bidra till en ökad livsmedelsexport. Detta är viktigt för jobben och tillväxten på landsbygden, säger Sven-Erik Bucht i en kommentar.
Bidraget på 1,9 miljoner kronor som beviljats Gastronomi Sverige är fördelat över 2018 – 2019 för deltagandet i Bocuse d’Or. Pengarna ska användas för att stärka Sverigebilden kopplat till gastronomi, måltidsupplevelser, svenska livsmedel och svensk livsmedelsexport.
Sveriges kandidat Sebastian Gibrand fick en startplats i bås två, dag två. Läs mer om hans recept för att ta sig till guld här.