Det blir en smakrik vår på Liseberg i år. Parken storsatsar nämligen på en helt ny mat- och dryckesfestival som ska pågå hela maj. Med ett nytt tema varje helg ska besökarna få uppleva lokala och internationella delikatesser, kombinerat med musik och standup.
– Det finns en fantastisk mat- och dryckeskultur med många kunniga producenter och leverantörer i vår region. Och genom att samla några av de mest uppskattade aktörerna på en och samma plats skapar vi en upplevelse där mat, dryck och underhållning samlas för en härlig festmånad, säger Nathalie Jerdén, projektledare för evenemangen på Liseberg, i ett pressmeddelande.
Lisebergs långa tradition av evenemang och tematiserade dagar har varit ett uppskattat inslag i nöjesparkens övriga utbud om somrarna. Under Lisebergs 100-årsjubileum för två år sedan fördjupades därför konceptet med temahelger, där syftet bland annat är att stärka kopplingen till den lokala publiken.
Under vårens mat- och dryckesfestival blir det totalt fyra olika evenemang med fyra olika teman på mat, dryck och underhållning. Samtliga evenemang ingår i parkens entrébiljett eller något av Lisebergs Årspass.
– Det blir en försmak av sommarens magiska kvällar, säger Nathalie Jerdén.