Hamburgerkedjan Max har hittills under 2024 öppnat nio nya restauranger, varav sex i Sverige. Förra veckan öppnade restaurang nummer 156, intill E4:an i Ödeshög, längs med Vätterns kust.
– Max har en stark position på marknaden med ett välkänt och etablerat varumärke. Vi utmanar konkurrenterna och strävar efter att förnya oss och utveckla branschen genom att erbjuda nya och spännande produkter och koncept, säger Helena Stenqvist, presskontakt på Max.
Vill skapa ny mötesplats
Den nya restaurangen har 191 sittplatser varav 103 inomhus och 88 utomhus. Restaurangen har drive-in och möjlighet till laddning och tankning finns vid intilliggande OKQ8.
– Vi ser den här platsen som ett strategiskt bra läge vid E4:an som har stort flöde av passerande fordon per dygn.
För Ödeshög som ort betyder etableringen mer än bara en ny restaurang. Den både skapar arbetstillfällen och blir en ny mötesplats. Hittills har 20 personer anställts, men rekryteringen fortsätter.
– Vi är i behov av omkring 10 personer till. Max försöker att rekrytera medarbetare från närområdet men alla är såklart välkomna att söka, säger Helena Stenqvist.
Samarbetar med skidklubb
Som ett led i den lokala förankringen har Max inlett ett samarbete med Ödeshögs skidklubb.
– Sponsring av lokala idrottsföreningar är en del av Max strategi att stödja det lokala samhället och främja en hälsosam livsstil. Ödeshögs skidklubb välkomnar alla och engagerar sig för rörelse i alla åldersgrupper genom olika aktiviteter, allt från barngymnastik till längdskidor vilket vi ser positivt på. Vår koppling med dem blir också naturlig då deras huvudanläggning ligger i närheten av vår restaurang.
25 nya etableringar 2025
Framtidsplanerna för hamburgerkedjan är fortsatt ambitiösa. Under hösten väntar öppning i Köpenhamn, och 2025 ser ut att bli ytterligare ett expansivt år.
– Max planerar att fortsätta att expandera och öppna nya restauranger, vi är ständigt på jakt efter nya passande lägen. Under 2025 planeras cirka tio nya etableringar i Sverige, både cityadresser och vägnära lägen, berättar Helena Stenqvist.
Vilka trender plockar ni upp inför 2025?
– Max är på ständig jakt efter nya smaker och innovativa lösningar. Vi hittar ofta inspiration till nya burgare och gästupplevelser på resor runt om i världen, genom att äta otroligt många olika burgare, utforska nya mattrender och utgå från våra gästers behov. Vad som finns i planerna för 2025 kan jag inte avslöja än, men det kommer bli ett riktigt gott år.
I Ödeshög passerar världens största motionslopp för cyklister – blir det ett depåstopp för Vätternrundan på Max?
– I dagsläget har vi inget samarbete men givetvis finns vår drive-in tillgänglig under våra öppettider även för cyklister som snabbt vill fylla på med energi under rundan. De som siktar på en så bra tid som möjligt kan förbeställa maten i vår app så ser vi till att ha maten redo när de kommer förbi, säger Helena Stenqvist med ett leende.