Annons

Mister York fortsatt bästa burgarkedjan i Sverige

zoom Prisade Mister York har nu 21 restauranger i 19 svenska städer. Foto: Pressbilder
Prisade Mister York har nu 21 restauranger i 19 svenska städer. Foto: Pressbilder
NYHETER. För tredje året i rad har Mister York utnämnts till Sveriges bästa burgarkedja av BurgerDudes.
"Det känns extremt kul," säger Gustav Haglund, en av grundarna.
Annons

När Besöksliv pratade med de två unga smålänningarna för ett par år sedan berättade de om hur allt började då de öppnade restaurang i en egensnickrad food truck i Kalmar under pandemin. Sedan dess har allt snurrat på i ett väldans tempo för de två hamburgerälskande killarna Gustav Haglund och Gustav Larsson. Ambitionen initialt? Att servera Kalmars bästa burgare.

Sveriges bästa burgarkedja 2025

Det första målet var snabbt avklarat och i mitten av januari fick de för tredje året i rad ta emot den eftertraktade utmärkelsen Sveriges bästa burgarkedja 2025 av BurgerDudes.

– Det känns extremt kul, och det är ett kvitto på att vi gör något rätt och motiverar oss till att fortsätta utvecklas och fortsätta skapa en grym produkt och upplevelse av högsta klass för våra gäster, säger Gustav Haglund, vd och medgrundare, i ett pressmeddelande.

Det är en tuff marknad idag men med 21 restauranger i 19 svenska städer har Mister York etablerat sig som en tydlig aktör inom hamburgerbranschen. 

– Man läser väldigt mycket om att hamburgartrenden håller på att dö ut. Men faktum är att vi serverar fler gäster än någonsin förut och vi tror att det snarare handlar om vad man som koncept erbjuder, berättar Gustav Haglund. 

Mister York serverar idag ungefär 200 000 gäster i månaden, något de såklart är tacksamma över.

– Vi tror att vi lyckats göra det genom att fokusera på att skapa en så bra produkt och upplevelse till gästen som möjligt för en riktigt schysst peng.

Hög kvalitet och bra råvaror

Ända sedan den första hamburgaren stektes på food trucken i Kalmar har Mister York haft fokus på hög kvalitet och bra råvaror med ett gediget hantverk. Till skillnad från flera andra burgarkedjor steks allt kött på beställning, deras såser blandas på plats och majoriteten av grönsakerna hackas på restaurangerna.

– Vi försöker göra så mycket som vi kan själva på plats för att öka kvaliteten på maten och värna om hantverket i varje hamburgare. Dessutom har vi alltid lagt vikt på att kunna erbjuda en personlig och bra service, samtidigt som vi ämnar att hela tiden få ut maten på en relativt kort tid, säger Gustav.

”Vill erbjuda schyssta priser”

Även i ekonomiskt tuffa tider vill de kunna erbjuda hamburgare i toppklass utan att det ska kosta för mycket.

– Vi är ju från Småland så det har också alltid varit viktigt för oss att kunna erbjuda schyssta priser, säger han och fortsätter: 

– Vi har inte världens flashigaste servering och det är ett aktivt beslut för att kunna hålla nere priserna till våra gäster, likaså våra digitala betalningsalternativ. Det i kombination med att vi offrar på våra egna marginaler gör att vi kan hålla nere priserna mot våra gäster och stammisar, men som vi på sikt tror leder till fler och nöjdare besökare. För oss på Mister York är det väldigt mycket viktigare att få återkommande gäster som uppskattar vår mat. Det är det som driver oss framåt, mer än att kunna tjäna några tiotals kronor mer per burgare.

Läs även den tidigare intervjun om hur allt startade med Mister York