Annons

Nöjespark fyller 40 – firar hela sommaren

zoom Christoffer Östling FOTO: Albin Hovlin
Christoffer Östling FOTO: Albin Hovlin
NYHETER. Skara Sommarland har öppnat portarna till det som kanske blir deras mest maxade säsong någonsin. ”Nöjesparken fyller 40 år och det ska firas såklart”, berättar Christoffer Östling, tillförordnad vd.
Annons

Skara Sommarland öppnade den 7 maj 1984 för första gången och det firar parken – nu 40 år senare – med att bland annat bjuda in alla födda 1984 på gratis entre via ett grattiskort med posten.

– Vi har utsett vår 40-årsdag till den 29 juni, så då firar vi ordentligt. Alla som fyller 40 år som bor i närområdet kring Skara har blivit inbjudna att fira tillsammans med oss och alla andra besökare. Det ser jag verkligen fram emot, säger Christoffer Östling, som tillträdde som tillförordnad vd vid årsskiftet.

Djungeläventyr och retrokollektion

En stor nyhet i parken inför denna sommar är den nya showen Expedition X, ett djungeläventyr med sång, dans och luftakrobatik. Nöjesparken har även tagit fram en retrokollektion med kepsar, t-shirts och magväskor som gästerna kan köpa i parken, präglat av design och känsla från 80-talet.

– Förutom den nya nervkittlande äventyrsföreställningen i sommar händer en massa spännande aktiviteter i parken under själva födelsedagen i juni. Men mer än så kan jag inte avslöja ännu.

Skara Sommarland fick också en riktigt bra start på säsongen. Allt gick som planerat, de hade en förväntan på 3 500 gäster men tog emot hela 4 800 under premiärhelgen i slutet på maj.

– Vi är supernöjda med den starten! 65 procent av besökarna första helgen var årskortsinnehavare, så det känns såklart jättebra, berättar Christoffer Östling och fortsätter:

– Jag och ledningsgruppen har en god känsla i magen. Förra säsongen började ju med varmt och fint väder i maj och juni, så redan i  juni hade vi ökat siffrorna från föregående år. Men sedan vände det och vi trodde ju aldrig att det skulle sluta regna. Vi är väldigt väderberoende och tror positivt på den här säsongen, trots att den startade väldigt varmt men nu blivit lite kallare.

Papas Pizza Pasta Pronto

Rekryteringen inför årets säsong har också gått smärtfritt, menar Christoffer Östling. De fick in hela 3 500 ansökningar och har under våren anställt 450 nya medarbetare till parken.

– Det är mycket som ska skolas in inför varje säsong. Ett 30-tal säsongschefer och teamledare var återvändare, vilket lägger en stabil grund för att stötta nya. Vi hade en genrepshelg innan öppningen och jag upplevde redan då en väldigt hög servicenivå som jag är otroligt stolt över!

En till förändring som gjorts i parken till just denna sommar att de kompletterar matutbudet. Den klassiska tacobuffén tas bort och de startar istället upp konceptet Papas Pizza Pasta Pronto.

– Det känns bra. Det blir lite enklare för besökarna att kunna beställa i appen, gå och hämta i restaurangen för att sedan ta med sig maten ut på picknickfilten om de vill.

Vilka utmaningar ser du just den här sommaren?

– Väldigt mycket känns ljust i år faktiskt. Vi är ju som sagt väldigt beroende av vädret, så det största orosmomentet är om vi inte får med oss värmen. Det har ju varit lite si och så med värmen under nationaldagshelgen.

Vilka skillnader ser ni från förra året?

– Vi pratade och tänkte mycket kring lågkonjuktur redan förra sommaren. Men när gästen väl var i parken så märkte vi inte av det så mycket. Nu känns det lite lättare ändå och den privata ekonomin kanske inte har det riktigt lika tungt. Vi hoppas och tror att man unnar sig och vill ut och fira sin semester.