Annons

Ny inspirationskurs för positiva matsystem

zoom Monica Carlsson
Monica Carlsson
NYHETER. Förra årets initiativ från Reformaten och PM & Vänner får en efterlängtad uppföljare: Kvalitet på jorden genom krogen, en inspirationskurs för positiva matsystem.
Annons

Föreläsningar, workshops och inspirerande möten. Föreningen Reformaten och den småländska hotell- och restauranggruppen PM & Vänner följer upp förra årets lyckade utbildning med en fristående kurs på samma tema. Kökschefer, kockar och restaurangchefer är välkomna till ”Kvalitet på jorden genom krogen”- inspirationskurs för positiva matsystem. Monica Carlsson driver PM & Vänner tillsammans med Per Bengtsson.

– Många efterfrågade en uppföljning så under året har vi arbetat för att få till en fristående sådan. De som var med förra gången har förtur men vi tar även in andra intresserade. Det är nya ämnen och nya föreläsare men grundtemat är fortfarande ”Kvalitet på jorden genom krogen: inspirationskurs för positiva matsystem”. Målgruppen är fortfarande köks- och restaurangchefer, kockar och andra ansvariga inom branschen, säger hon.

Varför behövs kursen?

– Det är utmanande tider för många i restaurangbranschen, men den här typen av utbildningar kan verkligen ge ny energi och inspiration. Nya kunskaper, utbyte med kollegor, kreativa samtal och workshops, mening och sammanhang i samhället och kanske få lyfta blicken en aning.

Förra årets utbildning var mycket uppskattad och deltagarna gav höga omdömen. Enligt Monica Carlsson märktes det att suget efter kunskap och viljan att förändra är stor. I år utvecklas kursdelar som konkreta tips, diskussioner och grupparbeten ytterligare.

Vet du om förra årets kurs resulterade i något speciellt projekt eller idé?

– Det fanns massor av goda idéer efter förra kurstillfället och jag har hört en hel del som det arbetats med. Mycket kopplat till att minska matsvinn, men också nya produkter, inte minst öka andelen ekologiskt, kulturspannmål och baljväxter. Vi kommer förstås ha en avstämning som inledning på det nya kurstillfället och det ska bli riktigt spännande att få höra hur det har gått.

Här kan du anmäla dig till kursen