Annons

Ny mötesplats ska stärka Jönköping

zoom Malin Asking, Destination Jönköping.
Malin Asking, Destination Jönköping.
NYHETER. "Vårt geografiska läge är svårslaget och nu ökar attraktiviteten ännu mer", säger Malin Asking, projektledare på Destination Jönköping.
Annons

Med en bas i tegel och fyra torn på mellan sju och femton våningar tar en byggnad på totalt 13 000 kvadratmeter just nu form i centrala Jönköping. Det är det nya Science Park Towers som färdigställs, i anslutning till högskolan och den befintliga fastigheten Science Park.

– Det här är bra för hela stadens besöksnäring. Vi är en stark och hotelltät stad så vi ser mycket positivt på en central mötesplats, där vi kan skräddarsy bra program för mötesdeltagare, säger Malin Asking, projektledare på Destination Jönköping – ett kommunägt bolag som verkar för att öka attraktionskraften, stärka besöksnäringen och locka tillfälliga besökare till Jönköpings kommun.

Ska bli landets ledande mötesplats

Byggnaden består av kontorslokaler, mötes- och eventytor med plats för upp till 550 sittande och 700 stående gäster. Det ska också finnas en reception, utställnings- och mingelytor samt en takterrass med utsikt över staden.

Restaurang samt event- och mötesdel ska drivas av FC Gruppen, ett Jönköpingsbaserat familjeföretag. Företagets vd William Axelsson har varit med i planeringsarbetet sedan starten för tio år sedan.

– Det känns jättekul att vi snart kan öppna. Det är tydligt att det har fattats en sådan här mötesplats och vi ser fram emot att serva verksamheterna i huset.

Ambitionsnivån är hög. Tanken är att skapa landets ledande och mest välkomnande mötesplats, framhåller Malin Asking.

– Vårt geografiska läge är svårslaget och erfarenheten av att arrangera möten är stor i staden. Det känns fantastiskt att vi nu får ett nytillskott på den marknaden och på så sätt öka attraktiviteten för Jönköping, säger hon.

Vi känner oss ganska säkra”

Bygget har präglats av resurseffektivitet och hållbarhetstänk med syftet att ytorna ska bestå över tid och vara lätta att underhålla.

– Man har anpassat för framtidens efterfrågan, med bra teknik och flexibla lokaler för att kunna skapa många olika typer av möten och evenemang, säger Malin Asking.

Science Park Towers har en budget på 440 miljoner kronor och har byggts av NCC och Jönköpings Kommuns fastighetsutveckling, Jkpg Fast. Öppning blir det den 25 augusti.

William Axelsson är förstås medveten om att konjunkturen ser ut att vända men verkar ändå inte så bekymrad.

– Vi känner oss ganska säkra. Med full respekt för allt som händer i omvärlden så har vi ett starkt bokningsläge för hösten -23 och våren -24.