Annons

Nya matkoncept signerade Myllymäki på NK

zoom FOTO: NK
FOTO: NK
NYHETER. I somras tog Tommy Myllymäki och Pi Le över anrika Bobergs Matsal på NK i Stockholm. Nu har de öppnat två nya koncept i varuhuset.
Annons

Stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Li Pe fortsätter att öppna restauranger på Nordiska Kompaniet i centrala Stockholm. Duon, som annars också driver Michelinkrogen Aira, öppnade Bobergs Matsal och Nordiska Kantinen i augusti. De två nya restaurangerna på NK heter Toujours och Akvileja. 

Toujours – en fransk bistro i ljusgården

Toujours är en fransk-skandinavisk bistro och ligger i ljusgården i varuhusets entreplan. 

Namnet Toujours betyder ”alltid” på franska och det speglar också menyn, som består av förrätter, varmrätter och desserter och som inte kommer att ändras så ofta. Maten beskrivs som ett kärleksbrev till fransk och nordisk gastronomi där enkelhet förenas med en touch av vardaglig lyx. 

Toujours har även en bar med fokus på franska drycker och olika typer av caviar som serveras med traditionella tillbehör.

Akvileja – ny salladsbar på NK

På plan 4 i NK-huset har duon också öppnat ett café, Akvileja, med fokus på sallader som inspireras av årstiderna. Förutom färgstarka sallader kan man också fika på cafét, och utbudet kommer också att variera efter säsong. Här är det konditorn Linda Dahl, vinnare av Årets Konditor 2023, som är ansvarig. 

Ambitionen är att Akvileja ska bli en energifull oas med ett modernt och nytänkande salladskoncept. 

– Vi ville skapa en plats som känns både unik och personlig, och som inte liknar något annat. Genom att blanda element från vår egen stil och våra upplevelser har vi strävat efter att skapa en atmosfär som är både inbjudande och särskiljande, säger Tommy Myllymäki i en intervju med NK. 

– En höstig sallad på Akvileja ska ge en värmande och rustik känsla – precis vad man längtar efter under den kyligare årstiden. Fram mot vintern kommer vi fortsätta att spegla säsongen och kommer att bjuda på nya, överraskande smakupplevelser. Vi vill att smakerna ska vara unika och skilja sig från allt annat, säger Tommy Myllymäki. 

Läs mer: Stjärnduo förnyar NK:s matkoncept