Annons

Nypremiär för Restaurang Himlen

zoom Konstnären Maria Krull FOTO: Joakim Johansson
Konstnären Maria Krull FOTO: Joakim Johansson
NYHETER. Prisvänliga husmansluncher, storskalig konst och ny inredning. Den 5 november är det premiär för nya Restaurang Himlen på Södermalm i Stockholm.
Annons

Det är bråda dagar på restaurang Himlen, belägen högst upp i Skrapan på Södermalm. Om två veckor presenteras ny inredning, ny konst och ett renodlat svenskt matkoncept. Dessutom ska Himlen, som inte haft lunchservering sedan 2020, återigen erbjuda lunch.

– Folk frågar ofta när vi tänker öppna upp luncherna igen. När vi nu äntligen startar så kan människor besöka skybaren under nästan hela dygnet: dag, kväll och natt, säger Himlens ägare Niklas Ahlbom i ett pressmeddelande.

Fokus kommer att ligga på det klassiska svenska köket med både traditionella och moderna inslag. Niklas Ahlbom förklarar också att de senaste årens takbars-hajp har fått Himlen att tänka tvärtom och gå mot strömmen.

– Vi har medvetet valt en sympatisk prisnivå, trots att vi är en skybar mitt på Söder. Vi satsar på luncher igen, trots kämpiga tider för stadens lunchrestauranger. Vi inreder på ett varmt och mänskligt sätt och vi vänder oss till södermalmare och allmänna Söder-älskare, inte bara till cityfolk.

Konsten ger en helhetsupplevelse

Interiörmässigt är möbler, stolar, bord, lampor, ytor och material nya och specialdesignade. Betong och glas ska samsas med trä, läder, mässing och växtlighet för att ge en varmare, mjukare och mer avslappnad känsla än tidigare. Himlens konstnärliga uttryck står stockholmskonstnären Maria Krull för som skapat storskaliga originalverk i akryl på plexiglas och canvas. Motiven består av fem kvinnor i olika sinnestillstånd.

– Mina konstverk på Himlen är inte bara några små tavlor på en vägg. Genom målningarnas uttryck och storskalighet vill jag bidra med en helhetsupplevelse. Målningarna är kraftfulla, färgsprakande och konkurrerar med Stockholms ljus och rörelse. Man ska inte bara sitta och titta ut genom fönstren och se vad som händer i staden, man ska även känna det som händer inne i skybaren, säger konstnären själv.