Annons

Nypremiär för Restaurang Tako

zoom Christian Olsson och Kristofer Sandström
Christian Olsson och Kristofer Sandström
NYHETER. Restaurang Tako lämnar källarvåningen och öppnar på andra sidan Stureplan i Stockholm. Den 3 oktober välkomnas gästerna till nya lokalerna.
Annons

Kristofer Sandström äger Tako tillsammans med Christian Olsson – båda från Stockholm krogbolag – och har en gedigen erfarenhet från huvudstadens restaurangbransch. De båda krögarna öppnade Vassa Eggen och driver restaurangerna Tennstopet, Tennstopet Grill, Brasserie Jacqueline’s och kvarterskrogen Kommendören. Trots detta känner Kristofer Sandström ändå av pressen innan öppningen av Tako på ny adress.

– Det är ganska otroligt, man tycker man gjort det här i så många år men det blir ändå lite stressigt mot slutet, säger han på telefon ett stenkast från de nya lokalerna som slår upp portarna den tredje oktober.

Flytten till korsningen Grev Turegatan/Birger Jarlsgatan har inneburit flera möjligheter att utveckla Takos östasiatiska kök.

– Vi älskar ju det här matkonceptet och nu kommer vi kunna använda oss av kolgrillar, något som inte gick i den tidigare lokalen, så visst påverkar det menyn att komma upp ovan jord.

Lite mindre, men mer personligt

Den nya lokalen har dessutom stora fönster mot gatan, plats för 110 matgäster, två barer och en chambre separée med möjlighet till egen ingång. Kristofer Sandström tror Tako blir ett välkommet tillskott till de redan existerade och väl etablerade restaurangerna i det krogtäta kvarteret.

– Läget är fantastiskt, jag har insett det mer och mer, vi landar rätt i klustret av en annan typ av mer klassiska restauranger som ligger här som exempelvis Grodan.

Det är inte riktigt lika stort som tidigare, något som Kristofer Sandström ser positivt på.

– Det är lite mindre men det är också mer personligt och överblickbart. Vi har byggt ett riktigt härligt team på Tako där också vår otroliga sushimästare Dai ingår. Och sedan är de nya lokalerna fantastiska, inredningsmässigt så har vi siktat på en varm, ombonad känsla med varm belysning och öppet in till köket så man kan se lågorna. Det ska vara välkomnade, vi har fått chansen att skapa en drömrestaurang.