Annons

Parterapi på hotellmenyn

zoom FOTO: Pressbild
FOTO: Pressbild
NYHETER. Väckning, Toast Skagen – eller parterapi? Nu adderar fem svenska hotell en minst sagt oväntad ingrediens i sin Roomservice-meny.
Annons

Bakom idén står Countryside Hotels marknadschef Anna Övergaard, som menar att den unika tjänsten fyller ett faktiskt behov:

– Många som reser iväg på en romantisk weekend gör det med sin partner för att få ett avbrott från en stressad vardag. Förväntningarna är höga, och mycket hinner komma upp till ytan under en ledig helg.

De senaste åren har Countryside Hotels lanserat ett antal kampanjer kopplade till relationer och grundade på egna undersökningar och har genom det arbetet samlat på sig kunskap om ämnet. Under sina många hotellbesök har de också sett hur stel stämning som kan råda mellan paren vid restaurangborden.

– Då finns det ju helt uppenbart en knut som de behöver lösa och med vår nya tjänst kan våra gäster få hjälp med det.

Tjänsten innebär att paret bokar ett 30 minuter långt digitalt möte, antingen i samband med bokningen av rummet eller när de är på plats. Terapeuten som deltar är Charlotte Sander, grundare av Relationsexperten.se. Hon uppskattar idén och ser fram emot att få erbjuda sin hjälp.

– Det är ju så typiskt, att som par resa bort när relationen krisar istället för att ta tag i problemet.

En chans att njuta av helgen

Charlotte lovar inga mirakelkurer. Hon menar att en halvtimmes samtal inte kan lösa en problematik som troligtvis har byggts upp under lång tid, men att hon kan lugna ner situationen. Det är två steg som hon kommer inrikta sig på när hotellgästerna ringer:

– Båda parter får först beskriva sin upplevelse och sedan förhoppningsvis komma överens om att jobba vidare på relationen när de kommer hem. Då kan de tillsammans parkera den akuta frågan. På så sätt kan de också få en chans att njuta av sin lediga helg.

Här är hotellen som erbjuder parterapi: Villa Brunnby, Tällbergsgården, Brösarps Gästgifveri & Spa, Ängavallen och Sundbyholms Slott.