Annons

PM & Vänner prisades på vingala i NY: ”Händer bara en gång i livet”

zoom Svenska konsulatet i New York och Visit Sweden tog tillfället i akt att marknadsföra svensk gastroturism. Här med PM & Vänners chefssommelier Ruben Sanz Ramiro, generalkonsul Leif Pagrotsky och krögaren Per Bengtsson.
Svenska konsulatet i New York och Visit Sweden tog tillfället i akt att marknadsföra svensk gastroturism. Här med PM & Vänners chefssommelier Ruben Sanz Ramiro, generalkonsul Leif Pagrotsky och krögaren Per Bengtsson.
NYHETER. I helgen gick en av vinvärldens största evenemang av stapeln. Svenska restaurangen PM & Vänner prisades – och Leif Pagrotsky tillsammans med Visit Sweden passade på att bjuda in till mingel på svenska konsulatet.
Annons

Det vimlade av kända kockar, krögare och sommelierer från hela världen när ansedda magasinet Wine Spectator ställde till med gala och prisutdelning. På plats var de restauranger som fått motta utmärkelsen tre vinglas, något som går att översätta till vinlistornas svar på Guide Michelin.

 

[LÄS MER: ”Här är restaurangen med Sveriges bästa vinkällare”]

 

Naturvinstrenden lugnat ned sig

 

Den ende svenska restaurang med tre vinglas i guiden PM & Vänner, Växjö, fanns på plats. Det var ägaren Per Bengtsson och chefssommelier Ruben Sanz Ramiro som mottog priset.

 

Hur kändes det att stå där på scenen och ge ditt tacktal?

–Det kändes som en upplevelse som bara händer en gång i livet. Där var tusen personer på smokingbankett och alla stora vinmakare, krögare och media i lokalen. Vi fick fem minuter för tacktal, det kändes som att det gick bra. Efteråt kom mängder av personer fram och gratulerade, säger ägaren Per Bengtsson.

 

Med all expertis där på plats. Snappade du och Ruben Sanz Ramiro upp någon ny trend inom vinvärlden?

–Det känns som att naturvinstrenden lugnat sig lite och en mer mogen utveckling av tradition tillsammans med moderna trender råder i de olika regionerna runt om i vinvärlden.

 

Leif Pagrotsky var värd

 

Själva galan föregicks av en fest dagen innan på det svenska konsulatet med generalkonsul Leif Pagrotsky och Visit Sweden som värdar. Hit hade man bjudit in 70 gäster som bjöds på smakprov inspirerade av den prisvinnande restaurangen. Tanken var att väcka intresset för svensk gastroturism bland mat- och drycksjournalister, vinpersonligheter och sommelierer i New York. Något som enligt Per Bengtsson blev ”mycket lyckat”.

 

Vad ska du göra med plaketten?

–Vi får hitta en bra plats i huset.