Annons

Prisad konditor nystartar med fÀrskt samarbete

zoom Magnus Johansson blir ansvarig för hela Eaterys bageriverksamhet. Foto: Karin Boo
Magnus Johansson blir ansvarig för hela Eaterys bageriverksamhet. Foto: Karin Boo
NYHETER. Magnus Johanssons Bageri och Konditori gĂ„r samman med Eaterygruppen – Magnus Johansson fĂ„r ansvar för hela bageriverksamheten.
Annons

MÀsterkonditorn Magnus Johansson har en lÄng meritlista. Johansson, som driver Magnus Johanssons Bageri och Konditori i Hammarby Sjöstad sedan 2011, lockar kunder frÄn hela stan med sina klassiska bakverk, vÀxtbaserade bullar och eleganta tÄrtor.

För mÄnga Àr han ocksÄ kÀnd frÄn sin regelbundna medverkan i Tv 4:s Nyhetsmorgon och de lyckligt utvalda har njutit av hans Nobeldesserter i dryga tio Är.

VĂ€lkomnar utmaningar

Magnus Johansson, som varit med nÀr Svenska Kocklandslaget vann OS, Àr inte frÀmmande för utmaningar. 2021 utökade han verksamheten med Magnus Johansson glass & konfektyr och nu vÀntar ytterligare en nÀr Magnus Johanssons Bageri och Konditori satsar pÄ vidareutveckling tillsammans med mat- och mötesaktören Eaterygruppen.

Magnus Johansson blir kvar som verksamhetschef men fÄr i och med sammanslagningen en ny roll som ansvarig för hela Eaterys bageriverksamhet tillsammans med Linda NordbÀck-Johansson.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

– Att förĂ€ndra betydelsen av njutbara bröd och bakverk. Jag vill pĂ„ sikt att Eatery ska kunna erbjuda bröd och bakverk som Ă€r hĂ„llbara och hĂ„ller hög kvalitet. Att gĂ„ in i detta blir en nystart i livet och jag ser mycket fram emot det, sĂ€ger han.

Delar av Magnus Johanssons Bageri och Konditoris sortiment ska finnas hos Eaterys restauranger i en sĂ„ kallad ”shop in shop” till hösten. Eaterygruppen befinner sig i slutförhandlingar över att öppna ett större bageri i StockholmsomrĂ„det och kommer utveckla det nuvarande konditoriet i Hammarby Sjöstad.

Magnus Johansson ser fram emot att försÀtta utveckla sin verksamhet som ett hantverksbageri och kundupplevelsen alltjÀmt ska stÄ i fokus.

Har du tips pÄ hur man skulle kunna fÄ in fler unga mÀnniskor i branschen?

– Man ska skapa profiler och se till att hylla dem och Ă€ven se till att fĂ„ ungdomar i jobb med lĂ€rlingsplatser och helgjobb. Dessutom mĂ„ste branschen ut pĂ„ skolor och yrkesskolor och verkligen baka och smaka med dem, sĂ€ger Magnus Johansson och tillĂ€gger:

– Andra förslag Ă€r fler studiebesök pĂ„ företag och att ordna lĂ„nga praktikplatser men kanske med fĂ€rre antal timmar per dag, fĂ„ unga gillar att hĂ€nga pĂ„ arbetsplatsen.