Annons

Ramundberget laddar för en fullspäckad säsong

zoom Martin Letzter, vd för Ramundberget.
Martin Letzter, vd för Ramundberget.
NYHETER. Ramundberget storsatsar inför en vintersäsong fylld av nya aktiviteter och stora evenemang. Vd, Martin Letzter, berättar mer.
Annons

Sveriges bästa skogsskidåkning – det är ett av målen för Ramundberget som nyligen presenterade en mängd nyheter inför den kommande skidsäsongen. Utökade aktivitetsytor, större barnområde, ny vandringsled och flera toppturer är några exempel på satsningar som planerats länge. Martin Letzter, vd för Ramundberget berättar mer.

– De huvudsakliga reseanledningarna är den fantastiska fjällmiljön, puderförhållandena och skidglädjen. Under de senaste säsongerna har vi arbetat aktivt med att skapa nya och spännande aktiviteter, tävlingar och event för våra målgrupper. Det betyder att vi i år kan välkomna gäster till spännande upplägg och fantastiska vinterförhållanden hela vägen från försäsongen i november till slutet av april.

Topptursweekend för en kvinnlig målgrupp

För att tillgodose den ökade efterfrågan på upplevelser i naturen har Ramundberget satsat på guidade toppturer, varav en riktar sig speciellt till tjejer. ”Topptursweekend 4 Girls” kommer gå av stapeln i mars och erbjuder möjligheter att utvecklas som skidåkare men också att göra flera roliga aktiviteter ihop.

– Tillsammans med vår duktiga topptursguide Linda Träff känns det jätteroligt att ta fram ett sådant härligt helgupplägg med fokus på delande av skidglädje, erfarenheter och skapandet av nya starka vänskapsband runt gemensamma upplevelser ute på fjället i en avslappnad miljö. Syftet är att ha kul och utvecklas tillsammans, sporra varandra och skapa nya vänner med vilka man kan fortsätta utforska och utmana sig själv. Utöver viktig lavin- och snökunskap inkluderar helgen yogaklasser, matlagning över öppen eld och teknikträning både uppför och utför, säger Martin Letzter.

Evenemangskalendern för Ramundberget är fullproppad med vinteraktiviteter. Bruksvallsloppet kickstartar säsongen i november och Fjälltoppsloppet avslutar den i april, men säsongen erbjuder också en helg med Slow Skiing, en slags mindfullness-skidåkning för att verkligen njuta av skidupplevelsen.

Här listar Martin Letzter sina tre kommande favoriter på Ramundberget:

Freeride Days i månadsskiftet 30 jan–1 feb

– Detta är en period när den kalla pudersnön ligger som djupast och faller mest regelbundet. Det firar vi med allt från friåkningstävlingar, guidade turer, lavin-clinics, skidtester av de bästa friåknings- och topptursskidorna till filmvisningar och föreläsningar. Som gammal friåkare och skidalpinist är det oerhört kul att få visa denna sida av Ramundberget för fler entusiaster.

Ramundberget Winter Pride, 3–6 april

– Ramundberget exploderar i kärlek, underhållning, utbildning och fest under fyra vårvinterdagar. Dessutom kör vi Sveriges enda Prideparad på skidor ner genom Ramundbergets alpina system. Under denna härliga period njuter man både av solen och snö. Det är ett arrangemang som inte bara är kul utan även väldigt viktigt för att lyfta alla människors lika värde och som väcker ett oerhört engagemang både hos våra besökare och medarbetare.

Ramundberget Wrap-Up 25 – 26 april

– Vår säsongsavslutning som firar skidglädje i alla dess former under de sista skälvande dagarna i april. En period då vi fortsatt har rikligt med snö på fjället samtidigt som vårvintern gör det möjligt att åka skidor i shorts och t-shirt och riva upp slush i pist såväl som skog. Detta populära evenemang innehåller bland annat åk i vår splash (åka skidor över en pool med vatten), störtloppslagtävling och mycket härligt parkhäng långt fram på kvällen. Allt avrundas med härlig afterski, bartömning och feststämning.