Annons

Säsongspremiär med nya krögare

zoom Hjalmar Litzén och Alice Ek Foto: Amanda Jona
Hjalmar Litzén och Alice Ek Foto: Amanda Jona
NYHETER. Två nya krögare har klivit ombord och nu blir det mer fokus på fina matupplevelser ombord på Strommas restaurangbåtar i Mälaren i Stockholm.
Annons

Strommas restaurangbåtar S/S Drottningholm och M/S Prins Carl Philip som går i Mälaren mellan Klara Mälarstrand och Drottningholm, får en uppgradering i köket i samband med den nya vår- och sommarsäsongen.

– Vi vill leverera utflykter som innehåller en starkare upplevelse än bara en transport. Då blir ju maten och drycken än viktigare, så därav vår ambition att ta nya tag med nya krögare, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma.

De nya krögarna Alice Ek och Hjalmar Litzén har ett gemensamt mål att erbjuda måltider med hög kvalitet och att skapa minnesvärda upplevelser för alla ombord på båtarna.

– Vi kommer att servera välsmakande klassiska rätter med influenser från skärgården och moderna trender. Vi vill ta hand om våra gäster på bästa sätt så att de kan njuta av mat, dryck och den underbara utsikten till fullo, säger Alice och Hjalmar.

En veteran inom restaurangvärlden

Hjalmar driver idag restaurangen ombord på Strommas båt S/S Stockholm och är en veteran inom restaurang- och krogvärlden och har tidigare arbetat på krogar som Sjögräs, Andalusiska Hunden, Hemavans Högfjällshotell och Fiore. Han har även varit krögare på Strommas båt M/S Cinderella II.

Alice har under flera år jobbat ombord på flera av Strommas båtar och på Ångfartyget Mariefred.

– De är den perfekta kombinationen av lång erfarenhet och ung, engagerad entusiasm och har båda erfarenhet av att jobba ombord på olika restaurangbåtar, förklarar Peter Henricson.

Utflytktsbåtar och middagsbåtar 

På dagtid går båtarna till Drottningholm med gäster som ska besöka slottet, och för att effektivisera sina besök äter gästerna gärna lunch på båtarna.

– De gästerna är mer internationella och vill ha lite lättare mat som är traditionell svensk men ändå internationell, förklarar Peter Henricson.

På kvällarna fungerar S/S Drottningholm och M/S Prins Carl Philip som middagsbåt och då är det oftast en svensk publik som vill ha mer traditionell klassisk skärgårdsmat.

– Det är en av utmaningarna med båtarna att de har olika inriktningar, en på dagtid och en annan på kvällstid. En annan utmaning är att det är svårt att fylla på sina lager i köket om man befinner sig ute på vattnet. Vi lagar all mat på båtarna, så då gäller det att planera ordentligt, säger Peter Henricson.