Hotellentreprenören Stefan Strömberg, bland annat tidigare medgrundare av ESS Group, har haft bråda dagar inför nyöppningen av Waxholms hotell den 14 februari. Han tog över verksamheten, som gått i konkurs, med sin partner i projektet, Jesper Ahlbom, krögare och ägare till Familjen Ahlbom. Det har varit fullt upp och ett högt tryck från nyfikna Vaxholmsbor som längtat efter att få återvända till stadens mest kända landmärke och populära samlingsställe.
– Vi hade 300 matgäster och vi hade inte ens gått ut med någon speciell kommunikation om öppningen, säger Stefan Strömberg.
– Folk har nog varit nyfikna, kanske till och med lite oroliga över hur det skulle gå med hotellet. Det var en jättehärlig blandning av gäster här under öppningen, det var fantastiskt roligt.
”Det finns oändliga möjligheter”
Waxholms hotell har fått en rejäl uppfräschning sedan Strömberg och Ahlbom tog över. Ljuset har hittat in i lokalerna och fler ytor som inte använts i någon större utsträckning tidigare ska få leva upp till sin fulla potential och fyllas med glada gäster.
– Waxholms hotell är inte vilket hotell som helst, det är en destination och utpost till skärgården. Dessutom är det listat på Forbes över fem anledningar att besöka Sverige. Det finns oändliga möjligheter för vad vi kan göra här, vi har renoverat och tagit ner väggar men det finns mycket härligt kvar att ta tag i, säger han.
Förväntningarna är höga verkar det som, hur var det när ni tog över hotellet förra året?
– Det var något av det tuffaste jag gjort faktiskt, det var ju ett konkursbo så vi började inte från noll – vi började på minus. Men, vi har renoverat, öppnat upp och hittat ljuset. Entréplan och receptionen har fått en ny look och man kommer direkt in till en guldbar där man kan ta en drink eller checka in. Första intrycket av Waxholms hotell är något helt nytt, säger Stefan Strömberg som ser stor potential i att utveckla hotellets restauranger och skapa en inbjudande festlig stämning.
– Det kommer många besökare till Vaxholm och vi vill också locka en internationell publik och ska erbjuda en internationell kvalitet. Restaurangerna har inte haft så tillgängliga öppettider tidigare och vi är sugna på att utveckla restaurang Kabyssen med ett nytt koncept. Ovanför restaurang Verandan finns också fantastiska lokaler som gjorda för fest, balkongen som sträcker sig runt byggnaden är också en hitintills outnyttjad resurs. Jag får energi av allt som man kan göra här!
Vad är hotellets koncept?
– Vi vill göra något rakt och enkelt, när vi började fundera över vad vi ville skapa här så tog vi fram orden party, glädje och värme. Det ska vara fest och glatt med fokus på det familjära och omtänksamma.