Annons

Stark sommar för Elite Stora Hotellet Jönköping

zoom Gustav Kalogirou
Gustav Kalogirou
NYHETER. De stora evenemangen lockar många besökare till staden. Men det finns fler anledningar till Elite Stora Hotellet Jönköpings rekordsiffror säger hotelldirektör Gustav Kalogirou.
Annons

Augusti månad innebar ett nytt omsättningsrekord för ett av Jönköpings mest kända hotell. Staden har välkomnat stora mängder besökare under sommaren och varit värd för evenemang som Lastbilsmässan och Jönköpings maraton vilket naturligtvis gjort sitt. Men det finns fler anledningar till rekordet menar Gustav Kalogirou, hotelldirektör för Elite Stora Hotellet Jönköping.

– Förutom de uppenbara framgångsfaktorerna i form av höga besökssiffror i Jönköping så har vår strategi varit att ta hand om våra gäster på bästa möjliga sätt. Vi har skapat unika upplevelser, såsom att erbjuda privata middagar i exklusiva miljöer för besökare till Lastbilsmässan, anordna pastaparty för löparna inför Jönköpings Marathon och att skapa attraktiva golfpaket som fyller stadens golfbanor.

Berätta om tänket bakom sådana evenemang, hur gagnar det hotellet bäst?

– Genom att hålla en hög aktivitetsnivå på hotellet hoppas vi kunna ge våra gäster fler anledningar att vilja bo hos oss och därmed erbjuda dem en upplevelse utöver det vanliga. Många av våra gäster väljer oss naturligtvis på grund av vårt varumärke, men i de flesta fall är det externa faktorer som lockar dem till staden som mässor, firanden, konserter eller golf. Här har vi en viktig uppgift: att se till att deras upplevelse hos oss förhöjer och kompletterar deras besök i Jönköping.

Finns det något ni blivit ännu vassare på? Ett arbetssätt eller projekt som ni utvecklat som har fungerat extra bra?

– Vi har fokuserat på att lyfta några av våra USP (unique selling points) alltmer: allt från att låta gästen välja sin egen kudde från vår kuddmeny till att erbjuda frukost eller middag på rummet. Under de senaste åren har vi dessutom lagt särskild vikt vid våra mat- och dryckesupplevelser, vilket har resulterat i mycket positiva omdömen. Våra gäster minns oss inte bara för vårt vackra hotell och den utmärkta servicen, utan även för vår gastronomi, som nu håller en mycket hög nivå, säger Gustav Kalogirou.

– Vår ambition sträcker sig dock bortom att bara erbjuda en fantastisk hotellupplevelse. Vi vill skapa genuint värde för varje gäst som besöker Jönköping. För att stärka stadens olika evenemang som Iron Man, Jönköping Marathon, samt våra samarbeten med golfklubbar och högskolan så har vi utvecklat paketeringar i samarbete med flera olika aktörer.

Mordteater och Sarah Dawn Finer

Mässor för både företag och privatpersoner, kultur och idrottsevenemang och flera nyöppnade restauranger – Jönköping har etablerat sig som ett piggt och brett besöksmål som också lockat internationella besökare under sommaren. Gustav Kalogirou ser även fram emot hösten.

– Jönköping har en stark höst och vinter att se framemot med flera events, mässor och möten. Utöver stadens evenemang fortsätter vi att hålla en hög aktivitetsnivå på hotellet med exklusiva vinmiddagar, en storslagen Dinner Show med Sarah Dawn Finer, mordteater i Spegelsalen tillsammans med Roslagsteatern och sist men inte minst våra magiska julbord i vår festvåning. Vi värnar om våra traditioner och strävar efter att göra hotellet och dess faciliteter levande, inte bara för våra hotellgäster utan även för lokalbefolkningen, säger han och lägger till något som kanske är den viktigaste anledningen till framgångarna,

– Inget är möjligt om vi inte värnar om varandra inom personalgruppen, det kommer alltid vara grunden till att överhuvudtaget kunna genomföra alla tokigheter vi hittar på. Och! Sist men inte minst har vi även ett mycket viktigt uppdrag i att göra Jönköpings invånare stolta över sitt mäktiga hotell.