Annons

Stjärnduo förnyar NK:s matkoncept

zoom Tommy Myllymäki (t.v) och Pi Le (t.h) intar NK:s lunchsalar.
Tommy Myllymäki (t.v) och Pi Le (t.h) intar NK:s lunchsalar.
NYHETER. I dag öppnar Nordiska Kantinen på NK i Stockholm med Tommy Myllymäki och Pi Le vid rodret. Och på fredag öppnar duon anrika Bobergs Matsal i varuhuset.
Annons

Team Tommy Myllymäki och Pi Le som driver Aira på Djurgården öppnar två matkoncept på NK i Stockholm och först ut är Nordiska Kantinen som öppnar i dag på våning 4. Nya Nordiska Kantinen kommer att kännetecknas av vällagad svensk och nordisk husmanskost som värnar om traditioner.

Vill förändra normen

Bobergs Matsal är en av Stockholms mest anrika lunchrestauranger och redan nu kan du boka bord. På fredag, den 16 augusti, slås dörrarna upp till restaurangen.

– Bobergs ska vara en gastronomisk upplevelse för våra gäster. Vi vill förändra lite av normen och erbjuda utomordentlig mat och dryck mitt i stadens puls, redan till lunch. Hela konceptet handlar om att bjuda på fine dining med inslag från traditionell svensk-fransk matlagning och vi ser verkligen fram emot att välkomna våra gäster hit, säger Tommy Myllymäki i ett pressmeddelande.

Ny regi i anrik miljö

Restaurangen invigdes 1915 och är uppkallad efter arkitekten som ritade byggnaden, Ferdinand Boberg. Matsalen är kulturhistoriskt skyddad och har knappt förändrats sedan öppningen.

Myllymäki och Le tar över Bobergs Matsal efter stjärnkocken Björn Frantzén och kommer att fortsätta att driva den som en lunchrestaurang med fokus på affärsluncher och förstklassig service i en tidlös och sober miljö.

Robotdammsugaren som effektiviserar hotellets hela städprocess

Robotdammsugaren som effektiviserar hotellets hela städprocess

Set. Start. Rent! Nexaros lösning för hotellbranschen sparar tid och pengar. Samtidigt som den befintliga personalen får stöttning i sitt dagliga arbete