Annons

Stora Brännbo får ny ägare

zoom
NYHETER. Memorio, som ingår i mat- och möteskoncernen Teser Group, tar över driften av hotell- och konferensaktören Stora Brännbo i Sigtuna.
Annons

Memorio driver sedan tidigare bland annat mötesanläggningar som van der Nootska Palatset och Cedergrenska Tornet och är även matoperatör åt 7A i Gamla Posthuset i centrala Stockholm samt ansvarar för maten till Soppteatern i Kulturhuset. Den 1 augusti meddelades att Memorio även tar över driften av Stora Brännbo Konferens & Hotell.

– Vi är oerhört stolta över att få möjligheten att ta över stafettpinnen och vidareutveckla Stora Brännbo. Denna anläggning har en rik historia och ett gott rykte. Vi ser fram emot att föra vidare denna tradition samtidigt som vi vill tillföra vår prägel och en del nytänkande, säger Anna Bengtsson, vd för Memorio, i ett pressmeddelande.

En plats där minnen skapas

Stora Brännbo byggdes 1956 som Kommunskolan för att utbilda förtroendevalda och anställda i svenska landskommuner men har sedan 2007 varit konferens- och hotellverksamhet med 101 hotellrum, 38 konferenslokaler och ett kök som kan servera upp till 170 personer.

– Gästerna kan förvänta sig spännande satsningar. Stora Brännbo ska vara en plats där idéer föds, samarbeten stärks och minnen skapas, säger Anna Bengtsson.

Memorio ska presentera en rad nyheter under året, exempelvis nya wellness-program och avkopplingsaktiviteter. De nuvarande ägarna Qarlbo Property AB behåller fastigheten men överlåter verksamheten då deras fokus är mer inriktat på fastighetsförvaltning än drift.