Annons

Strawberry i nytt samarbete för minskat matsvinn

zoom Strawberrys hotell kan nu sälja frukost via matvinns-appen Too Good To Go.  Foto: Pressbild
Strawberrys hotell kan nu sälja frukost via matvinns-appen Too Good To Go. Foto: Pressbild
NYHETER. "Att kasta mat är ett enormt slöseri", säger Strawberry som nu säljer frukostkassar via Too Good To Go´s app.
Annons

Via samarbetet mellan Strawberrys hotell och Too Good To Go kan användarna beställa hem frukostkassar, lunchkassar och middagskassar i Too Good To Go-appen. Innehållet varierar från dag till dag beroende på utbudet på hotellet.

– Samarbetet startade i Norge och nu har vi tagit det vidare till Sverige och Danmark. Alla hotell är välkomna att delta, och både våra kedjor Clarion, Comfort, Clarion Collection och Quality, samt våra fristående hotell är redan i gång, säger Marika Ternsell, business development & project manager, food & beverage.

Bokar och betalar i appen

– Varje dag det finns mat över som vi inte kan ta till vara på egen hand, lägger hotellrestaurangerna ut ett antal kassar med mat i Too Good To Go-appen. Kunderna bokar och betalar i appen, och hämtar sedan upp på hotellet.

Att minimera matsvinnet har alltid stått högt på Strawberrys agenda. Att kasta mat är ett enormt slöseri, både miljömässigt och ekonomiskt, och koncernen arbetar på flera sätt för att minska svinnet.

Redan för flera år sedan bytte Strawberry till mindre tallrikar i hotellens frukostmatsalar som ett sätt att motivera gästerna inte ta mer än de orkar äta upp. Det har lett till att betydligt mindre mat kastas i dag jämfört med tidigare.

Inte för mycket pekpinnar

Men, påpekar Marika Ternsell, det får inte bli för mycket pekpinnar.

– Vi vill att våra gäster kan behålla känslan av att det är lyxigt och avslappnande att bo på hotell samtidigt de blir mer medvetna om att vi tillsammans kan minska att mat kastas. I och med samarbetet med Too Good To Go tar vi nu ytterligare ett steg för att ta till vara fullt användbar mat som inte går åt på hotellen. På så sätt får användarna möjlighet att rädda bra mat till ett reducerat pris och hjälper samtidigt våra hotell att minska sitt matsvinn, säger hon.