Annons

Sundsvallshotell vill öka kunskapen om psykisk ohälsa

zoom Intiativtagarna Anna Borggren (t.h.) och Jeanette Lind (t.v.).
Intiativtagarna Anna Borggren (t.h.) och Jeanette Lind (t.v.).
NYHETER: Clarion Hotel Sundsvall och Comfort Hotel Sundsvall gör gemensam sak. Idag, 10 oktober, bjuder de på flera föreläsningar för gymnasieungdomar, företag och hotellpersonal med fokus på psykisk ohälsa.
Annons

Anna Borggren är VD för Clarion Hotel Sundsvall och som alla hotell som ingår i hotellkedjan Strawberry jobbar hon med något de inom kedjan kallar för ”We Care”. Ett arbete med fokus på ”People, Planet & Community”. Miljöarbetet innefattar bland annat visionen att bli klimatneutrala till år 2030 och en annan del är att ta ett samhällsansvar.

– Att bli uppmuntrad att jobba med social hållbarhet är också en del av mitt uppdrag. Hotellen kan själva välja vilken inriktning de vill arbeta med, berättar hon.

Livsviktiga verktyg

Initiativet att organisera föreläsningar om psykisk hälsa kom från Anna Borggren och Jeanette Lind, VD på Comfort Hotel Sundsvall.

– Vi i ledningsgruppen pratade om utmaningarna som ledare med att hjälpa och stötta kollegor som mår dåligt. Det finns ju system för det mesta inom arbetsmiljön, men man behöver också verktyg för att hantera de mjuka värdena. Vi sökte pengar via en fond inom Strawberry för att öka kunskapen inom just detta, vilket gjort det möjligt för oss att ordna flera föreläsningar med HG Rådström.

Den före detta basketspelaren och coachen HG Rådström är en etablerad och uppskattad föreläsare inom ämnet och har specialanpassat tre föreläsningar för den tionde oktober. Målet är att sprida kunskap, inspiration och få verktyg för att förbättra dialogen kring psykisk ohälsa.

– Den första föreläsningen vänder sig till de gymnasieelever vi bjudit in från olika gymnasieskolor här i Sundsvall och en av skolorna, Realgymnasiet, har vi sedan tidigare ett samarbete med. Den tionde är det drygt 200 elever som kommer till oss. Vi har också bjudit in mentorer, kuratorer och företag kopplade till psykisk hälsa. Vi måste se till att vi är utrustade för att kunna ta hand om känslor som kan komma upp i samband med föreläsningarna. Till lunchföreläsningen är företag inbjudna och där kommer vi ge verktyg som man kan ta med sig till sitt företag, säger Anna Borggren.

Den tredje föreläsningen sker för personalen på hotellet och på eftermiddagen har anställda från de fyra Strawberry-ägda hotellen i Sundsvall bjudits in. Anna Borggren hoppas att deltagarna får med sig verktyg och insikter som de kan använda och dela vidare.

– Reaktionerna har varit positiva, vi känner allihop att det här är aktuellt och förstår att de här frågorna inte är något man kan ducka för. För mig personligen känns det så bra att kunna göra något och då är det här ett första steg. Jag är stolt över att jobba i en hotellkedja som uppmuntrar oss att anordna sådana här aktiviteter, säger hon.