Annons

Svenska råvaror på Villa Forestas nya restaurang

zoom Gustav Otterberg FOTO: Chatarina Lundin
Gustav Otterberg FOTO: Chatarina Lundin
NYHETER. På tisdag öppnar Restaurang WS som blir en del av Villa Foresta på Lidingö. Stjärnkocken Gustav Otterberg, som är köksmästare på Villa Foresta, kommer även driva den nya restaurangen.
Annons

Den 21 augusti öppnade dörrarna till Villa Foresta efter en längre tids renovering. Bakom satsningen står Stockholm Meeting Selection och som Besöksliv tidigare berättat så är ambitionen att huset, som byggdes redan 1908-1910, ska bli hela Stockholms nya mötesplats. Och snart, den 3 september, är det även premiär för Restaurang WS, med plats för 120 gäster.

– På Restaurang WS är alla välkomna. Hit ska man vilja komma tillsammans med goda vänner och unna sig en god middag i en vacker och avslappnad miljö. Vi kommer lägga stort fokus på vinvärlden och spännande vinproducenter, här ska det finnas vin från hela världen. Restaurang WS ska vara inbjudande, generöst och en samlingsplats för hela Lidingö, säger Torbjörn Blomqvist, ägare av Stockholm Meeting Selection.

‌Skapar en gastronomisk upplevelse

Stjärnkocken Gustav Otterberg är köksmästare på Villa Foresta och kommer även driva Restaurang WS som serverar svenska råvaror i säsong från svenska producenter. Gustav Otterberg har tidigare varit en del av öppningen av Restaurang Ekstedt och även jobbat på den stjärnkrogen Leijontornet som under hans tid fick en stjärna i Guide Michelin. Senast har han också varit köksmästare på Villa Pauli och tidigare även på Artipelag och Grand Hotel Saltsjöbaden.

– Våra kompositioner kommer vara noggrant utvalda för att framhäva råvaran. Det känns otroligt spännande och roligt att få skapa ett helt nytt matkoncept, det ska vara en gastronomisk upplevelse att besöka Restaurang WS, säger Gustav Otterberg,

Nmnet Restaurang WS är en hyllning till entreprenören Wilhelmina Skogh som en gång lät uppföra den ikoniska byggnaden.

‌LÄS ÄVEN vår artikel om Villa Foresta