Världsfinalen av Årets Unga Kock, Young Chefs Rôtisseurs Competition, omfattade i år totalt 22 kockar, både årets och förra årets nationella segrare som tävlade i var sin grupp.
Tävlingen hölls på ärevördiga Cordon Bleu i Paris och tävlingsuppgiften bestod i att komponera och tillaga en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med bland annat hel anka, röd skorpionfisk, pilgrimsmusslor, sniglar, kronärtskocka, rött ris och choklad som obligatoriska ingredienser.
När tävlingen var över stod det klart att Norge kammat hem båda guldmedaljerna. Övriga dubbla uppsättningar av medaljer gick till Ungern, Belgien, Tyskland och Schweiz.
Pontus Lindgren från restaurang Omaka i Stockholm, segrare 2021, och Anton Kardell från SK Mat & Människor i Göteborg, segrare 2020, tilldelades var sin fjärdeplats.
För Pontus Lindgren innebar Sverigefinalen i Årets Unga Kock i mars 2021 även hans allra första tävlingstillfälle.
– Det är första gången jag vinner en riktig tävling och att det leder till något så stort, det känns helt otroligt, sa han till Besöksliv.se efter Sverigefinalen.
Tävlingsjuryn i Young Chefs Rôtisseurs Competition bestod av tre köksdomare och sju smakdomare från hela världen, med svensk representation av bland andra Björn Persson från Restaurang Koka i Göteborg.