Annons

Takbaren lockar ny publik

zoom Sebastian Svensson, Food & Beverage Manager på PM & Vänner Hotel
Sebastian Svensson, Food & Beverage Manager på PM & Vänner Hotel
NYHETER. I Växjö har hotellet PM & Vänner Hotel nyligen firat att deras takbar fyllt tio år. Här uppe kan gästerna njuta av pool, drinkar och utsikt.
Annons

– Vi upplever att gästerna som sitter där uppe sitter lite längre och njuter. Det är ju en extra upplevelse för dem att sitta mitt i centrala Växjö och kika ut över stadens skyline med domkyrkan i förgrunden. Växjö är ingen stor stad, men det är verkligen en speciell känsla att sitta där uppe, säger Sebastian Svensson, Food & Beverage Manager på PM & Vänner Hotel.

Takbar både ute och inne

Takbaren har en öppen utedel och en del som är inomhus. Utebaren är öppen från påsk och fram till och med september och PM & Vänner arrangerar bland annat livejazz på helgerna, och dj:s som skapar stämning under senare timmar.

– Tack vare takbaren har vi hittat en ny, lite yngre målgrupp, som inte enbart är hotellgäster. Vi lockar en blandad lokal publik som i första hand vill dricka cocktails och ha kul med vännerna. Takbaren lämpar sig också extra bra för en fördrink för de som äter i vår matsal, och en del abonnerar hela baren, säger Sebastian Svensson.

Tänker man mycket på vädret när man driver en takbar?

– Växjö är en av de regnigaste städerna i Sverige, så ja, vi planerar efter vädret, haha. Men jag tror att sommaren 2024 kommer att bli bra. Det räcker med växlande molnighet och 25 grader så klarar vi oss.

På vinterhalvåret aktiverar man inte takbaren, men gästerna kan ändå gå ut och njuta av utsikten. Tack vare stora glaspartier ser man stadssiluetten även om man sitter inne.

– Det är svårt att säga om takbaren har betalat sig. Vi har ju investerat mycket i lokala och hållbara material, som öländsk kalksten i baren, till exempel. Men vi är en inarbetad destination och har mycket besök under sommaren – vi ser en tydlig ökning av matintresserade danskar och tyskar.

Du kan läsa mer om några av landets takbarer i senaste numret av Besöksliv – affärsmagasinet för Sveriges roligaste näring sedan 1916. Alla medlemmar i Visita får ett exemplar av magasinet per anläggning genom sitt medlemskap. 

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!