Annons

TĂ€vlande i Yrkes-VM: ”SvĂ„rast har varit att behĂ„lla lugnet”

zoom Jolanda Edwardsson, (servering), Elias Larsson (reception),<br />
och Willian Brittsjö, (kock) tÀvlar för Sverige i Worldskills. Foto: Pressbild
Jolanda Edwardsson, (servering), Elias Larsson (reception),
och Willian Brittsjö, (kock) tÀvlar för Sverige i Worldskills.
Foto: Pressbild
NYHETER. I kvÀll koras vinnarna bland de 28 svenska deltagarna i Yrkes-VM 2019. Receptionisten Elias Larsson frÄn Malmö hoppas pÄ pallplats.
Annons

I gÄr var sista tÀvlingsdagen vid Yrkes-VM (Worldskills) 2019 i den ryska staden Kazan. Bland de 28 svenska deltagarna finns 22-Äriga receptionisten Elias Larsson som tillvardags jobbar pÄ Radisson Blu i Malmö. Han Àr nöjd med sin insats och hoppas vara en av de som fÄr ta emot medalj ikvÀll under prisutdelning.

– Jag Ă€r jĂ€ttenöjd med min prestation, mitt mĂ„l Ă€r att komma bland de Ă„tta bĂ€sta och det kĂ€nns som att jag kommer att klara det.

Hur har det gÄtt?

– BĂ„de bra och lite sĂ€mre, bland annat glömde jag att frĂ„ga om minibar och det har aldrig hĂ€nt tidigare. Mest positivt var nĂ€r jag fick stĂ„ende ovationer nĂ€r jag avslutade igĂ„r, dĂ„ hade jag nekat en gĂ€st att lĂ€mna in ett paket till en annan gĂ€st, pĂ„ grund av sĂ€kerheten.

Vad var roligast?

– Att klara av alla moment under hög press, jag Ă€r vĂ€ldigt stolt över att jag tagit mig igenom det.

Och svÄrast?

– Det har varit att behĂ„lla lugnet, nĂ€r jag tror pĂ„ min egen förmĂ„ga har det gĂ„tt som bĂ€st, och nĂ€r jag tĂ€nkt för mycket sĂ„ har jag tappat.

Hur har stÀmningen varit i Kazan?

– JĂ€ttebra, det Ă€r kul att vara en del av det svenska laget, medlemmarna har blivit mina nya kompisar. Och sĂ„ Ă€r det ju ett galet pĂ„kostat arrangemang.

Hur har VM skilt sig frÄn de tÀvlingarna som SM och NM?

– Jag har bara varit med i Gymnasie-SM, och det Ă€r en jĂ€ttestor skillnad. För mig har det handlat mycket om back office nĂ€r jag skrivit in bokningar, det har ocksĂ„ varit en internationell standard.

I kvÀll inleds avslutningsceremonin och prisutdelningen. Vad hoppas du pÄ?

– SjĂ€lvklart finns en förhoppning om vinst, men mĂ„let Ă€r att ta hem en Medal of Excellence – det visar att jag Ă€r kunnig inom mitt yrke.

Vad har varit ditt recept för att fÄ en medalj?

– Jag har förberett mig vĂ€l, för mig handlar det om att kĂ€nna mig bekvĂ€m i alla situationer och att jag kan lita pĂ„ mig sjĂ€lv.

Till sist, vad skulle en seger betyda för dig?

– Det skulle göra mig jĂ€ttestolt, det skulle bli ett bevis pĂ„ att jag Ă€r vĂ€ldigt duktig pĂ„ det jag gör.

Övriga tĂ€vlande inom yrkeskategorierna Hotell och Restaurang Ă€r Jolanda Edwardsson, servering och Willian Brittsjö, kock.

Klockan 19.00 pÄ tisdagskvÀllen inleds avslutningsceremonin och prisutdelningen.