Annons

Temadagar med hummer och ostron på Gondolen

zoom
NYHETER. Unika rätter med hummern i fokus och ostronbar. Det lockar Gondolen i Stockholm med under tre dagar i slutet av september.
Annons

Den 23 september inleds det årliga hummerfisket i Sverige, något som Gondolen uppmärksammar genom att bjuda in till temadagar på restaurangen mellan den 24 och 26 september. Köksmästaren och kreativa ledaren Patrik Castillo har fått uppdraget att skapa rätterna och han konstaterar att den första måndagen efter den 20 september är en speciell dag för många svenskar, i synnerhet för de som arbetar med gastronomi.

– Det är då hummern äntligen får fiskas runt om på västkusten där den lever och vi får ta del av det fantastiska skaldjuret. Dagarna till ära vill vi därför bjuda in gäster till tre temakvällar där vi presenterar en meny med rätter som alla lyfter fram hummern som huvudattraktion. Dessutom har vår chefsommelier Raffaelle Mazzella tagit fram förstklassiga viner från vår källare som kompletterar de nya rätterna. Det ska bli jättekul, säger Patrik Castillo i ett pressmeddelande.

Bar Zeppelin blir ostronbar

Men det blir inte bara hummer, under de tre kvällarna kommer också Bar Zeppelin att förvandlas till en ostronbar. Säsongen för svenska ostron sammanfaller med hummerpremiären och det är någonting Gondolen vill fira, förklarar restaurangchefen Lovisa Novak.

– Att förvandla Zeppelin till en ostronbar känns särskilt passande, då VM i ostronöppning äger rum redan helgen efter. Detta kan ses som en uppvärmning inför tävlingen, där ostronen öppnas lagom till afterworken och om vädret tillåter öppnar vi även uteserveringen. För ostronbaren är det drop-in som gäller, eftersom vi vill ge våra gäster en spontan och härlig upplevelse som fångar essensen av den snabba, roliga och goda njutningen som ostronöppning innebär, säger hon.