1. De nordiska länderna har gjort det – igen! Även denna gång tog vi över prispallen i Lyon. Sebastian Gibrand och hans team lagade fram ett svensk silver. Läs artikeln här
2. I december serveras den sista avsmakningsmenyn på restaurang Fäviken. Restaurangen är en av Sveriges mest kända – och har två stjärnor i Guide Michelin. Kocken Magnus Nilsson skriver själv i ett mejl att stället ”aldrig varit bättre”. Läs artikeln här
3. Hotell- och restaurangbranschen tror på en fortsatt stark efterfrågan på arbetskraft under inledningen av 2019. Läs artikeln här
4. Hotellentreprenören Ejnar Söder vill att besöksnäringen ska få högre status. Ett sätt är att erbjuda en högskoleutbildning i Stockholm, anser han. ”Det måste kännas spännande att utbilda sig inom vår bransch, och Stockholm är spännande”. Läs artikeln här
5. Fler gäster väljer alkoholfritt på restaurang. Och krögare vässar sitt utbud för att kunna att möta efterfrågan. ”Trenden är här för att stanna” säger Per Bengtsson. Läs artikeln här
6. Cykelsporten och cykelturismen växer så det knakar i Sverige. Det tar hotellen fasta på i både Järvsö och i Jönköping. Läs artikeln här
7. Kalmarkrogen Postgatans nya initiativ Ölkultur ska öka kalmariternas törst efter hantverksöl: ”Här finns inte någon som satsar ordentligt på öl”, säger krögaren Viktor Hallberg. Läs artikeln här
8. Under ledning av konferencier Sissela Kyle och i ett fullsatt Fotografiska korades under måndagskvällen de bästa kvinnorna inom svensk gastronomi och matnäring. Här är vinnarna i årets Stellagala. Läs artikeln här
9. Landets kommuner ser ljust på besöksnäringens utveckling och tror på fler besökare. En enkät från SKL – Sveriges kommuner och landsting – visar också att besöksnäringens utveckling är en fråga som fått allt högre prioritet över hela landet. Läs artikeln här
10. Olönsamma hotell avvecklas och organisationen decentraliseras. Scandics Hotels Groups nye vd och koncernchef Jens Mathiesen har börjat städa hos hotelljätten. Läs artikeln här