Annons

Veronica Maggio satsar på karaoke i Uppsala

zoom
NYHETER. Efter succén med The Melody Club i Göteborg är det dags för karaokerestaurangen att slå upp portarna i Uppsala. Den här gången är syskonen Veronica och Christian Maggio med som investerare.
Annons

– The Melody Club är som karaoke på steroider. Här handlar det inte bara om sång. Vi har instrument och en riktig scen med ljus och rökeffekter. Det är en premiumupplevelse där du kan göra ett helt framträdande med ditt gäng, och det går att spela in och vara med på vår topplista.

Magnus Larsson beskriver målande hur kul och galet det kan bli när kompisgänget eller kollegorna från jobbet släpper loss på The Melody Club. Det har nu gått två och ett halvt år sedan han drog igång The Melody Club i Göteborg tillsammans med sin fru Jessica Ekelöf Larsson och Fredrik Mattson. Med sig i bagaget hade de stor erfarenhet från framgångskonceptet Pinchos som de lanserade för drygt 15 år sen.

”Jag älskar karaoke”

Magnus Larsson avslöjar att The Melody Club i Göteborg har gått bättre än förväntat med 37 miljoner kronor i omsättning första året, jämfört med 30 miljoner i budget. Därför känns det rätt att nu pröva konceptet på annan ort.

– Som alltid i den här branschen är det svårt att säga exakt när, men planen är att vi ska öppna i Uppsala i november. En lärdom från Pinchos är att vi inte ska satsa på för små städer. Om det fungerar bra i Uppsala kommer vi antagligen fortsätta med både Stockholm och Malmö, säger han.

Från Uppsala kommer Sveriges kanske största popdrottning, Veronica Maggio, som också själv är förtjust i karaoke. Därför var steget inte långt till att hon och hennes bror Christian Maggio gick in som investerare i The Melody Club Uppsala.

– Jag har länge tänkt att det vore kul att jobba ihop med min bror på något sätt och det här kändes som rätt tillfälle, säger Veronica Maggio i ett pressmeddelande. Jag älskar karaoke och har ofta stått, till och med efter gig och skriksjungit till ”Just a girl” eller ”Ironic”. Det blir liksom aldrig gammalt.

Tror på affärsidén

Men hur ser Magnus Larsson på att starta upp en ny verksamhet just nu, när restaurangbranschen generellt är i lågkonjunktur, och många drabbas av konkurser?

– Det är helt klart tufft just nu, det ser vi ju. Restaurangbesök är en av de första sakerna man drar ner på när det är tuffa tider. Men så länge man har ett bra koncept så finns det ett utrymme. Vi tror verkligen på den här affärsidén och vi har sett att det har fungerat bra i Göteborg. Sen kommer det en tid när konjunkturen vänder också, säger han.

När Magnus Larsson blickar in i framtiden ser han det inte som omöjligt att The Melody Club också etableras utanför Sverige.

– Det hade varit otroligt roligt att rulla ut detta i Köpenhamn, Oslo och Helsingfors. Sen har vi Beneluxländerna och England där karaoke är väldigt populärt. Vi får se, man måste alltid tänka stort.