Annons

”Vi jobbar väldigt bra tillsammans”

zoom Bar himmel  Bengt Linde, Götaplatsgruppen, och Daniel Brookes, Park Lane
Bar himmel Bengt Linde, Götaplatsgruppen, och Daniel Brookes, Park Lane
NYHETER. Park Lane och Götaplatsgruppen gör gemensam sak i Göteborg med sommarkrogen Bar Himmel. Och i höst öppnar de en ny restaurang tillsammans i anrika lokaler.
Annons

Götaplatsgruppen har drivit sommarkrogen Bar Himmel vid Götaplatsen i Göteborg i 12 år, men i sommar har man teamat ihop sig med Park Lane, nattklubben som ligger ett stenkast bort på avenyn.

– Vi har samarbetat väldigt bra tidigare när Götaplatsgruppen drev restaurang på Hotel Elite Park Avenue, precis bredvid oss. Så det kändes bara kul när frågan om Bar Himmel dök upp, säger Daniel Brookes, en av personerna bakom nöjespalatset Park Lane.

Nytt för Bar Himmel 2024 är också att krogen BOV medverkar med sina berömda pizzor och medelhavsinspirerade mat. Daniel Brookes menar att de tre aktörerna kompletterar varandra.

– Vi kan locka en delvis yngre publik, BOV står för ett spännande matkoncept och Götaplatsgruppen står alltid för hög kvalitet i allt de gör. Det finns goda förutsättningar för en kanonsommar på Bar Himmel med sol till klockan 22, utsikt över Avenyn och en fantastisk miljö med Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern som fond, säger Daniel Brookes.

Ny restaurang i centrala Göteborg

Förra våren hittade Götaplatsgruppen och Park Lane en lokal som de inte kunde motstå. Efter sommaren öppnar de sin första gemensamma restaurang i det så kallade Kochska huset på Kyrkogatan i centrala Göteborg.

– Namnet och konceptet har vi inte gått ut med ännu, men vi har redan öppnat upp för bokningar. Vi gillar att vara lite hemlighetsfulla för att skapa intresse. Den 26 september öppnar vi dörrarna, säger Daniel Brookes.

Kochska huset är 200 år gammalt och ligger nära Domkyrkan i ett område som är bland de äldsta i centrala Göteborg. Nu håller området på att utvecklas av fastighetsägare och fler restauranger har hittat dit.

– Många göteborgare känner säkert igen lokalen eftersom Josephssons Glas & Porslin huserade där i 100 år, så det är verkligen klassisk mark. Det är en fantastisk lokal och vi är noga med att förvalta det historiska arvet. Det är också ett spännande område som vi tror mycket på.

”Roligt att vara i den kreativa processen”

I restaurangen kommer det att finnas plats för 150 sittande gäster och även en bar. Man kommer att servera både lunch och middag och erbjuda barmingel till sent. Köksmästaren kommer från Mat & Människor och flera andra nyckelpositioner är klara.

– Vi kommer att rekrytera mer personal, men Götaplatsgruppen och Park Lane tillsammans har väldigt bra personal som vi gärna vill behålla. Så att erbjuda några av dem att få byta miljö ser vi som en fördel.

Hur har det varit att bygga en ny restaurang ihop?

– Projektet har pågått i 15 månader nu och vi jobbar väldigt bra tillsammans. Häromdagen var vi i Staffanstorp för att träffa ett familjeföretag som gör väldigt fina soffor. Att få möjlighet att känna på deras tyger och se deras skapandeprocess med unika stoppningar – det är verkligen roligt att vara inne i den kreativa processen.

Ni vågar bygga om en lokal och öppna en ny restaurang trots det rådande ekonomiska läget? 

– Ja, vår näring har haft det otroligt tufft sen pandemin, men detta är en satsning där vi investerar tillsammans och vi tror på detta långsiktigt. Vi försöker jobba kostnadseffektivt och smart.

Nervöst?

– Det är klart att det är lite nervöst. Det är mycket som är kvar att göra i lokalen, men vi är inte oroliga för tidsplanen. Nu längtar vi bara efter att få ta emot våra gäster!