– Vi firar att vi kan fullsätta hotellet, matsalarna, vinprovningarna igen och få tillbaka den goda stämningen som på något sätt har saknats när man varit tvungen att tänka på restriktionerna, förklarar Jane Hviid, som äger Kronovalls vinslott.
Precis som andra i branschen har Kronovalls vinslott på Österlen haft det tufft under pandemin. Under en period valde de till och med att stänga. Men vår-och sommarsäsongen flöt på bra och den stora skillnaden nu när restriktionerna lättar kommer enligt Jane Hviid bli att de kan börja planera mer långsiktigt, och satsa mer på personalen.
– Det är ju en utmaning att hitta bra personal nu när det råder brist i hela branschen. Men de som jobbade med oss i somras vill stanna kvar och jag har anställt några nya som börjar hos oss i mitten på september.
Eftersom sommaren rullade på bra har slottet satsat mycket på höst- och vintersäsongen. En del helger kommer ha vissa teman. Under oktober är det vid tre tillfällen Baroloweekend, en helg med fokus på mat och vin från Italien.
– Det är något vi märker att våra gäster uppskattar och efterfrågar, vi kommer jobba med det här långsiktigt och ha olika teman varje månad. Vid jul kommer vi inte ha något julbord men ett tema med femrättersmiddagar med smaken av jul och champagneprovning.