– Det känns otroligt, det betyder att jag bevisat något och att jag får ut mitt namn så att folk känner igen mig.
Årets tävlingsuppgift var att skapa en säsongsanpassad varmrätt med svenska råvaror. Dessutom skulle minst en ekologisk mjölkprodukt utöver smör ingå.
– Jag tror att jag vann eftersom jag gjorde många olika grejer med få ingredienser. Jag är ganska hetsig, så det var svårt att behålla lugnet, säger Fredrik Kristensen.
Hur kommer det sig att du valt att läsa till kock på Stockholms Internationella Restaurangskola?
– Kock kändes som ett roligt yrkesval. Och att det blev just den här skolan berodde på att jag besökt den och sett att den var liten och trevlig.
Har du några önskemål för vilken restaurang du vill jobba på efter skolan?
– Efter plugget kommer jag att jobba som kock på Yolo i Djursholm, köksmästaren där är min mentor Jonas Lagerström.
Har du tankar kring att vidareutbilda dig efter skolan?
– Jag tänker jobba först, men kanske kommer jag att gå en sommelierutbildning.