Camping 45 jobbar mot höga klimatmål
REPORTAGE. Sveriges första miljöcertifierade camping har siktet inställt på att bli klimatnegativa. ”Den största utmaningen är att göra gästen medveten”, säger ägaren Frank Feuker.
REPORTAGE. Sveriges första miljöcertifierade camping har siktet inställt på att bli klimatnegativa. ”Den största utmaningen är att göra gästen medveten”, säger ägaren Frank Feuker.
REPORTAGE. Att jobba aktivt med destinationsutveckling blir allt viktigare för att nå besökare i den globala konkurrensen. Men vad innebär begreppet och vilka parametrar är viktigast att lägga tid och resurser på?
REPORTAGE. De senaste åren har trenden med närodlat fått många restauranger att satsa på egna köksträdgårdar och grönsaksodlingar. Men nu behöver kockarna inte längre lämna restaurangen för att skörda.
REPORTAGE. Ett gediget CSR-arbete kan ge både bättre lönsamhet och mer motiverade medarbetare för hotellbranschen. Det menar Pernilla Gravenfors, vd Holiday Club i Åre.
REPORTAGE. Besöksliv har hälsat på Folk & Friends, en av Visitas minsta medlemmar.
REPORTAGE. Antalet stölder på hotell i Stockholm ökar. Men genom att dela information om stölder och misstänkta händelser kan hotellen gemensamt minska antalet brott.
REPORTAGE. Den 4 mars riktas strålkastarljuset mot Mora tack vare Vasaloppet. Men för besöksnäringen i Dalarna är Vasaloppet en turistmagnet året om. Besöksliv har tagit tempen i staden inför årets lopp.
REPORTAGE. Det ska produceras mer mat i Sverige, landet ska positioneras som en måltidsdestination och att arbeta hållbart är fortfarande av största vikt. Här är Höganäs Saluhall en riktig förebild.
REPORTAGE. Fortfarande råder stor brist på kockar i Sverige och nu provas nya vägar för att komma till rätta med situationen. Som att söka personal utomlands.