Daniel Müllern är just nu aktuell som ansiktet utåt för Tork Workflow™ – guide för restauranger, en expertguide för att hjälpa restauranger att optimera sina arbetsflöden. Utöver råd om hur restauranger kan ge sin personal rätt verktyg inkluderar guiden även konkreta tips på hur restaurangägare och kockar kan förbättra arbetsmiljön och öka effektiviteten i hela lokalen – från restaurangen till köket och toalettutrymmena.
Här är Daniel Müllerns bästa råd för ett organiserat kök:
Smarta dispensrar
– När min personal kliver in inför öppning har de en timme på sig att dammsuga och göra rent, fylla på toalettpapper och tvål och att se till att alla bord är dukade. Det är viktigt att allt flyter på, och där är dispensrarna från Tork så bra. Med en liten knapptryckning och ett nedslag på två sekunder är dispensrarna fyllda och då stänger man bara till och kör! Inte en enda gång händer det en fredag kväll att något behöver fyllas på, utan det gör vi dagen efter. Jätteskönt är det! Så fort dörrarna till restaurangen öppnas är det bara gästerna som gäller.
En kökstvål som gör jobbet
– Vanlig parfymerad tvål kan vara trevlig i stunden, men efter en halvtimme är doften oftast borta och den där fisklukten tränger igenom, liksom doften från köttet du precis har skurit. Det händer inte när du använder kökstvålen från Tork. Den gör rent, gör så att huden blir mjuk och håller lukt borta. Hur bra som helst!
Den ultimata rengöringsduken
– För mig är Tork Rengöringsduk Slitstark den ultimata dagstrasan. Den luddar inte och jag kan använda den till det mesta: som en rengöringsduk på bänkar, att badda kött med och att lägga i botten på ett bleck om det ska rinna av fisk, kött eller grönsaker. Vi klipper små ark att torka av tallrikarna med innan servering och den kan användas på både varmt och kallt. Är den bara torr är den till exempel hur enkel som helst att dra ut ett bleck ur ugnen med. Den håller ett helt dygn, sen slänger jag den. Fantastisk helt enkelt. Dagstrasan är min räddning!
Rätt produkt på rätt plats
– Jag kan inte leverera 110% om inte köket är organiserat. Det går bara inte. För att få rätt flöde gäller det att du har rätt saker på rätt plats, och tillräckligt mycket av det också. Först tänkte vi inte på det utan hade ett förråd där vi skulle springa och hämta allt hela tiden, nu har vi t. ex. perfekta dispensrar som sitter på rätt plats. Där kan jag se tydligt om det finns papper i dem eller inte. Jag är sjukt överraskad över hur bra det är. Genuint överraskad.
Rena toaletter A och O
– För mig är toaletterna svinviktiga. Jag har alltid haft känslan att om det inte är rent på toaletten är det faktiskt inte rent i köket heller. Så det är extremt viktigt för oss på Tumült att toaletterna alltid är rengjorda och doftar gott – och då måste det vara enkelt att göra rent. Det ska kännas nytt när man kommer in där.
Sammanfattat vill jag vill bara jobba med de bästa leverantörerna som kan leverera de bästa råvarorna och produkterna till mig. Det är bara de bästa som får komma in hos mig helt enkelt!
Ladda ner guiden Tork Workflow™ idag